„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+4.7 °C
apmācies

Telpu futbola čempionātā – rekordliels komanda skaits

6. janvārī sākās Daugavpils čempionāts telpu futbolā, kurā šogad piedalās rekordliels komandu skaits – 16. Tās sacentīsies divās apakšgrupās, kurās tiks noskaidroti izslēgšanas spēļu dalībnieki.

Pirmās un otrās vietas ieguvēji grupās uzreiz iekļūs ceturtdaļfinālā. Komandas, kuras būs 3.—6. vietā, sāks cīņu no astotdaļfināla. Savukārt 7. un 8. vietas ieguvēji izstāsies no turpmākās cīņas. Kā liecina prakse, tuvākajās kārtās noskaidrosies acīmredzamie pastarīši un potenciāli līderi. Atšķirībā no regulārā čempionāta formāta, izslēgšanas spēles var sagādāt negaidītus pārsteigumus. Tas ir amatieru čempionāts, un, kad visu izšķir viena spēle, potenciāli vājāka pretinieka sabiedrotie var būt vairāki faktori, -- gan neticama veiksme, gan tas, ka pretinieku vadošie spēlētāji mazliet ilgāk nekā ierasts aizkavējušies klubā.

Turnīrs ir tikko sācies, un pēc pirmajām uzvarām ir grūti kaut ko izsecināt. Objektīvākais rādītājs šajā futbola maratonā ir vārtu skaits. Pirmajās spēlēs visrezultatīvākie bija Pāvels Riževskis („Daugavpils”) – 6 vārti un Vladimirs Žavoronkovs („Ilūkste”) – 5 vārti.