„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 14. maijs
Otrdiena
Aivita, Elfa, Elvita, Krišjānis
+10.7 °C
apmācies

Tirgus Valkas ielā kļūst legāls

Janvārī ielu tirdzniecība jeb tautā sauktais tirgus Valkas ielā, kas pirms vairāk nekā 20 gadiem izveidojās stihiski, kļūs legāls. Kā preses konferencē teica pašvaldības iestādes „Komunālās saimniecības pārvalde” vadītājs Aivars Pudāns, uz jaunuzklātā bruģa tiks uzstādīti galdi vismaz 100 tirdzniecības vietām.

Pašvaldība jau noteikusi, ka Valkas ielā varēs tirgot pašu saimniecībā iegūtu produkciju, tostarp biškopības produktus, ziedus, augļus, ogas, dārzeņus, augļkoku stādus, dēstus, kā arī savvaļas ogas, sēnes, augus, tāpat arī amatniecības darinājumus. Daugavpils domes priekšsēdētāja vietnieks Igors Prelatovs teica, ka saistošajos noteikumos tiks palielināts tirgojamo preču sortiments, piemēram, tiks iekļauti rokdarbi.  Arī t.s. krāmu tirgotāji ir interesējušies par atsevišķu tirdzniecības vietu, informēja A. Pudāns.

Tikmēr aptaujātie seniori, kuri Valkas ielā tirgo burciņās saliktas dārza un meža veltes, un ārstniecības augu tējas, atzina, ka jaunās pārmaiņas sagaida ar bažām un daudziem jautājumiem. Piemēram, vai obligāti jāpērk tirdzniecības atļauja uz gadu, ja viņi pārdod sezonālas preces, tostarp dārza veltes. „Tējiņas pārdodu pēdējo nedēļu, jo tirdzniecības atļauja uz gadu ir par dārgu. Es ar šo mazumiņu, ko nopelnīju Valkas ielā, atbalstīju meitu, kurai nav darba, un mazbērnus. Tagad iztikšana būs grūtāka,” teica Zoja.

Visu rakstu lasiet 12. janvāra numurā.