„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+9.2 °C
apmācies

Atrasts miris gulbis

Pirms dažām dienām Esplanādes iedzīvotāji Šuņicas upītes krastā atrada mirušu gulbi ar kaulu lūzumiem un citām traumām. Tās varēja nodarīt gan suns, gan cilvēki.

Trīs pusaugu gulbji draudzīgi peldēja upītē pīļu kompānijā, droši piepeldēja pie tiltiņa un ņēma ēdienu no garāmgājēju rokām. Taču kādu dienu cilvēki, kuri tur bieži iet garām, ievēroja, ka palikuši tikai divi gulbji. Kāds precēts pāris pastāstīja „Latgales Laikam: „Sākumā bija četri mazuļi. Viens kaut kur pazuda, bet trīs mēs vēl nesen redzējām sveikus un veselus. Viņu vecāki aizlidoja uz dienvidiem, bet bērni, acīmredzot, nolēma palikt un ziemot pie mums. Mēs viņus pastāvīgi barojām.” Kā teica garāmgājēji, gājis bojā drošākais gulbis, kurš bija radis pienākt pie cilvēkiem izstieptas rokas attālumā un ņemt barību. Viņuprāt, skaisto gulbi, visdrīzāk, saplosīja suns, jo to īpašnieki palaiž savus mīluļus no pavadas.

Dzīvesbiedri izsauca policiju. Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes Kārtības policijas leitnanti Kaspars Sauka un Valentīns Trofimovs apskatīja beigto gulbi, piezvanīja Pārtikas un veterinārajam dienestam (PVD) un informēja par notikušo, lai PVD speciālisti veiktu nepieciešamos pasākumus. Par notikušo tika sastādīts protokols.