„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 14. maijs
Otrdiena
Aivita, Elfa, Elvita, Krišjānis
+17.4 °C
daļēji mākoņains

Novadā precas vairāk, bet bērni dzimst mazāk

pexels.com

Salīdzinājumā ar 2016. gadu, pērn Daugavpils novadā reģistrēts par 32 jaundzimušajiem mazāk - 123 mazuļi, Daugavpils novada domes preses konferencē informēja Dzimtsarakstu nodaļas vadītāja Valija Jurķāne.

Ģimenes pieaugums raksturīgāks ģimenēs, kur māmiņas sagaidīja otro bērniņu (44), savukārt pirmais bērniņš piedzimis 38 māmiņām. Reģistrēti 55 zēni un 68 meitenes, tai skaitā divi dvīņu pāri. Meitenēm visbiežāk doti tādi vārdi kā Anastasija, Karolina, Polina un Viktorija, bet zēniem – Kirils, Daniels, Daniils un Jegors. Vecāki saviem mazuļiem izvēlējušies arī retus vārdus, piemēram, Arhēlija, Dināra, Ivanka, Aira, Darijs, Everts, Jaromirs, Samuels.

Savukārt mirstība pērn gandrīz piecas reizes pārsniegusi dzimstību – 623 mirušie (315 vīrieši un 308 sievietes). Pārsvarā mirušo vecums sievietēm ir no 81 līdz 90 gadiem, bet vīriešiem – no 71 līdz 80 gadiem.

Pilnu rakstu lasiet 12. janvāra numurā.