„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 14. maijs
Otrdiena
Aivita, Elfa, Elvita, Krišjānis
+15.9 °C
apmācies

Aicina kopā veidot Daugavpils Brīvības stāstu

du.lv

Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzejs Latvijas simtgades svinību ietvaros aicina pilsētas un novada iedzīvotājus kopīgi veidot izstādi „Brīvības stāsti: Latvijas vēsture – ģimenes vēsture”, atnesot ar savu ģimeni saistītas interesantas vēstures liecības un tādējādi iekļaujot savas ģimenes stāstu valsts brīvības stāstā.

Izstāde taps sadarbībā ar Latvijas Lielo pilsētu asociāciju un Vides aizsardzības un reģionālas attīstības ministriju pasākuma „Brīvības ielu stāsts 9 pilsētās, reģionu simboli un vērtības” ietvaros.

Priekšmetus un stāstus lūgums atnest uz Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzeju (Rīgas 8) līdz 15. februārim, darba dienās no pl. 9.00 līdz 17.00. Tās var būt fotogrāfijas, vēstules, sadzīves priekšmeti, trauki, rotaļlietas, apģērbi, piemiņas lietas utt. – viss, kas varētu liecināt par Latvijas vēsturi šīs simtgades laikā. Ja būs nepieciešams, muzeja darbinieki var atbraukt pēc apjomīgiem priekšmetiem.

Muzejs aicina palienēt šīs vēstures liecības tikai uz izstādes norises laiku (līdz vasaras beigām) un garantē, ka eksponāti tiks saglabāti un atdoti īpašniekiem. Unikālus eksponātus izstādes noslēgumā muzejs labprāt atpirks no īpašniekiem krājuma papildināšanai.

Izstāde „Brīvības stāsti: Latvijas vēsture – ģimenes vēsture” būs skatāma no 17. aprīļa līdz vasaras beigām.

Sīkāku informāciju par izstādi un iespēju tajā piedalīties var atrast Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzeja mājaslapā dnmm.lv, muzeja facebook kontā www.facebook.com/daugavpilsmuzejs.dnmm, kā arī uzzināt pa tālruni 65421247.