„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 13. maijs
Pirmdiena
Ira, Iraīda, Irēna, Irīna
+10.7 °C
apmācies

Bezsniega ziema ļauj ietaupīt budžeta līdzekļus

freeimages.com

Pilsētas vadība informēja, kam novirzīs siltajā ziemā ietaupītos līdzekļus. Ik gadu pašvaldība piešķir konkrētu summu sniega un ledus tīrīšanai, taču līdz šim nokrišņu gandrīz nav bijis.

Domes priekšsēdētāja vietnieks Igors Prelatovs pastāstīja, ka šis jautājums jau ticis apspriests. Izveidota darba grupa, kura nodarbojas ar līdzekļu novirzīšanu citiem mērķiem. „Visdrīzāk, ietaupītie līdzekļi tiks izmantoti Daugavpils pirmsskolas izglītības iestāžu infrastruktūras uzlabošanai un labiekārtošanai. Prioritāte tiks dota tiem bērnudārziem, kur iepriekš veikta ēku siltināšana,” viņš atzīmēja.

Komunālās saimniecības pārvaldes vides inženieris Kaspars Laizāns paziņoja, ka pilsētas teritoriju uzkopšanai un uzturēšanai ziemā (janvāris-marts un novembris-decembris) tiek tērēti aptuveni 840 000 eiro (ar PVN), t.i., apmēram 170 000 eiro mēnesī.