„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+9.2 °C
apmācies

Ilūkstes vieglatlēti sezonu vērtē pozitīvi

Anna Marija Petrakova uzvar 2000 m kavēkļu skrējienā // Foto: Publicitātes foto

Ilūkstes sporta skolas vieglatlētikas treneri, izvērtējot 2017. gada sezonu, atzina, ka gads bija bagāts ar jauniem rekordiem un labākajiem rezultātiem valsts līmenī, pastāstīja treneris Sergejs Petrakovs.

Kaspars Bebrišs labojis Ilūkstes novada sporta skolas rekordu 2000 m kavēkļu skrējienā telpās, Annai Marijai Petrakovai bija divi rekordi - gan 2000 m kavēkļu skrējienā telpās, gan 3000 m kavēkļu skrējienā stadionā, tāpat arī Krista Rutkupa kļuva par divkārtēju rekordisti lodes grūšanā - telpās un stadionā.

Ilūkstieši var lepoties ar sniegumu Latvijas jaunatnes olimpiādē, proti, savā vecuma grupā zelta godalgas izcīnīja Santis Setkovskis 2000 m kavēkļu skrējienā un Oksana Vasiļjeva diska mešanā, turklāt Santim izcīnīta sudraba medaļa 3000 m skrējienā. Startējot Baltijas valstu sacensībās, sudraba godalgas ieguva O. Vasiļjeva diska mešanā un A. M. Petrakova 2000 m kavēkļu skrējienā, bet K. Rutkupai bija bronzas godalga lodes grūšanā.

Tomēr lielākais godalgu birums bija Latvijas jaunatnes čempionātos. S. Petrakovs uzsver, ka ilūkstieši būs spēcīgi konkurenti arī 2018. gada čempionātā. Pagājušajā sezonā O. Vasiļjevai bija divas zelta medaļas diska mešanā, A. M. Petrakovai divas zelta medaļas 2000 m kavēkļu skrējienā un divas sudraba medaļas 3000 m distancē un 4 km krosā, kā arī bronzas medaļa 1500 m disciplīnā, bet Sonorai Skudrai zelta godalga 1500 m un 2 bronzas godalgas - 800 m un 4 km krosā.

Pilnu rakstu lasiet 12. janvāra numurā.