„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 14. maijs
Otrdiena
Aivita, Elfa, Elvita, Krišjānis
+14.5 °C
apmācies

„Pilsētnieka karte” varētu izmaksāt pusmiljonu eiro

pexels.com

Janvāra sākumā pilsētas pašvaldības darba grupa, kura izstrādā „Pilsētnieka karti”, paziņoja, ka savu darbu ir pabeigusi. Tuvākajā laikā tās slēdziens tiks nodots izskatīšanai domes deputātiem.

„Ja tiks pieņemts labvēlīgs lēmums, tad tiks veikts specifikāciju un kartes izstrādes iepirkums,” skaidroja domes priekšsēdētāja vietnieks Aivars Zdanovskis, „taču, spriežot pēc iepriekšējiem aprēķiniem, tas nav lēts prieks.”

Drīzumā domei būs jāveic precīza visu pasažieru pārvadājumu un citu atvieglojumu uzskaite, jo to pieprasa Ministru kabineta noteikumi. Ja ideja tiks īstenota, „Pilsētnieka kartes” ieviešana varētu izmaksāt aptuveni pusmiljonu eiro.

Ja viss noritēs pēc plāna, tad martā jau būs pabeigti iepirkumi, un rudenī pilsētnieka karti varētu izmantot, pirmām kārtām, skolēni, jo tā darbojas arī kā skolēna karte, un tās kategorijas, kas pilsētā saņem atvieglojumus.