„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 14. maijs
Otrdiena
Aivita, Elfa, Elvita, Krišjānis
+9.8 °C
apmācies

Daugavpils atjaunoja draudzību ar Harbinu

daugavpils.lv

Daugavpils domes delegācija, kuru vadīja pašvaldības priekšsēdētājs Rihards Eigims, apmeklēja Daugavpils sadraudzības pilsētu Ķīnā – Harbinu ar mērķi stiprināt  sadarbību ar šo pilsētu, informē domes Sabiedrisko attiecību un mārketinga nodaļa.

6. janvārī vizītes ietvaros Daugavpils delegācija Harbinas Draudzības pilī tikās  ar Harbinas mēru Sun Sibiņu. Abu pilsētu sadarbības līgums tika parakstīts 2003. gadā, bet šoreiz vizītes galvenais mērķis bijis atjaunot sadarbību ar sadarbības partneri Ķīnā.

Tikšanās laikā ar Harbinas mēru panākta virkne vienošanos kultūras jomā: izstāžu apmaiņa, kolektīvu piedalīšanās svētkos abās pilsētās. Jau šogad tiek plānota Harbinas kolektīvu dalība Daugavpils pilsētas svētkos. Harbinas partnerus interesē arī sadarbība ar Daugavpils uzņēmumiem, kas darbojas pārtikas rūpniecības nozarē, ir interese par lauksaimniecības produktu un tehnikas eksportu uz Daugavpili. Sadarbība šajās jomās turpināsies.

Vizītes ietvaros tika organizēta tikšanās ar Harbinas medicīnas universitātes pārstāvjiem un vadītāju Baofengu Jangu, kuras laikā runāja par sadarbību medicīnas jomā, par Daugavpils Medicīnas koledžas iekļaušanu Starptautiskajā medicīnas universitāšu asociācijā. Tikšanās rezultātā parakstīta vienošanās starp Harbinas medicīnas universitāti un Daugavpils Medicīnas koledžu. Vienošanās pamatā ir cieša sadarbība un pieredzes apmaiņa. Vienošanās dos jaunu impulsu medicīnas izglītības jomas attīstībā, studentu un mediķu apmaiņā, dos iespēju mediķiem stažēties Ķīnā.

34. Starptautiskā Ledus skulptūru festivāla atklāšanas ceremonijā Daugavpils delegācija tikās ar Latvijas vēstniecības Ķīnā pārstāvi Inesi Liepiņu un citiem vēstniecības darbiniekiem. Vēstniecības pārstāvji atzinīgi vērtē sadarbības attīstības plānus starp Harbinu un Daugavpili. Latvijas vēstniecība Ķīnā ir gatava atbalstīt šīs sadarbības attīstību.

Daugavpils delegācija piedalījās arī Starptautiskajā Harbinas auksto zonu attīstības forumā, kurā piedalījās valsts iestāžu un biznesa pārstāvji no Japānas, Korejas, Mongolijas, Krievijas, Norvēgijas, Somijas. Forums noritēja ar devīzi „Starptautiska atvērta sadarbība un kultūras saišu attīstība starp valstīm” un tā laikā izskanēja priekšlikumi par sadarbības formām ekonomikā, izglītībā un kultūrā. Dalība šajā forumā Daugavpilij deva iespēju stiprināt jau esošos un gūt arī jaunus kontaktus.