„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+9.1 °C
apmācies

Ugunsgrēkos četri bojāgājušie

Nedēļas laikā Latgalē ugunsgrēkos gājuši bojā četri cilvēki.

17. janvārī pl. 0.50 VUGD saņēma izsaukumu uz Jātnieku ielu Daugavpilī, kur ugunsgrēks bija izcēlies sešstāvu dzīvojamā mājā. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka mājas pirmajā stāvā deg dzīvokļa gaitenis 15 kv. m. platībā. Glābēji no ēkas evakuēja 13 cilvēkus, bet viens cilvēks ugunsgrēkā gāja bojā – 1967. gadā dzimis vīrietis. Veicot ugunsgrēka dzēšanas darbus, traumu guva ugunsdzēsējs glābējs, kurš tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem apskatei. Ugunsgrēks likvidēts pl. 2.16.

17. janvārī pl. 21.47 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Pilskalnes ielu Ilūkstē, kur trīsstāvu dzīvojamā mājā bija jūtams sadūmojums. Ierodoties notikuma vietā, konstatēts, ka pa otrā stāva logiem nāk dūmi un dzīvoklī tajā deg dīvāns un grīdas pārsegums. Ugunsgrēkā gāja bojā 1962. gadā dzimis vīrietis. Ugunsdzēsēji glābēji no piedūmotās ēkas evakuēja 10 cilvēkus. Ugunsgrēks likvidēts plkst. 23.52.

16. janvārī pl. 17.56 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Krāslavas novada Skaistas pagastu, kur ugunsgrēks bija izcēlies dzīvojamā mājā. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka deg vienstāva dzīvojamās mājas jumts 130 kv. m. platībā un tas ir daļēji iebrucis. Ugunsgrēkā gāja bojā divi cilvēki – 1938. gadā dzimis vīrietis un sieviete.  Pl. 23.53 ugunsgrēks likvidēts.

VUGD vērš uzmanību, ka traģēdijas varētu novērst, ja cilvēki rīkotos atbildīgi un ievērotu elementāras ugunsdrošības prasības, piemēram, nesmēķētu gultā, pie krāsns nenovietotu degtspējīgus priekšmetus vai mēbeles, nelietotu bojātas krāsnis un savos mājokļos ierīkotu dūmu detektorus. VUGD aicina nepārkurināt krāsnis un uzmanīgi apieties ar elektriskajām sildierīcēm.