„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. aprīlis
Svētdiena
Gundega, Terēze
+7.3 °C
apmācies

Cigarešu kontrabandists izraisa avāriju Krāslavā

freeimages.com

Aizdomās par saistību ar nelikumīgu tabakas izstrādājumu apriti, ka arī ceļu satiksmes negadījuma izraisīšanu ar cietušajiem, Krāslavā aizturēts vīrietis un konfiscēts ievērojams daudzums nelikumīgu cigarešu, informē VP Latgales reģiona pārvaldes vecākā speciāliste Ksenija Belova.

Apkarojot nelikumīgu akcizēto preču apriti, VP LRP Kriminālpolicijas biroja darbinieki ieguva informāciju, ka Krāslavas novadā, iespējams, tiek veiktas darbības, kas ir saistītas ar nelikumīgu tabakas izstrādājumu apriti. Lai pārbaudītu informāciju, 9. janvārī likumsargi īstenoja operatīvo pasākumu kompleksu. Policijas darbinieki nolēmuši apturēt aizdomīgu automašīnu Audi, lai veiktu nepieciešamo pārbaudi, taču, ieraugot likumsargus, automašīnas vadītājs palielināja kustības ātrumu un uzsāka bēgšanu.

Policisti sekoja iespējamam likumpārkāpējam, vairākkārt liekot automašīnai apstāties, taču vadītājs nereaģēja uz likumsargu prasībām apturēt transportlīdzekli un turpināja bēgšanu, tādejādi apdraudot pārējos ceļu satiksmes dalībniekus. Bēgot no policijas, Krāslavā, Aglonas ielā, Audi vadītājs iebrauca pretējā braukšanas joslā, kur izraisīja sadursmi ar automašīnu VW. Ceļu satiksmes negadījumā traumas guva 1975. gadā dzimusī VW vadītāja un 1987. gadā dzimušais Audi pasažieris, abi cietušie tika nogādāti medicīnas iestādē.

Turpat notikuma vietā aizturēts Audi vadītājs – 1996. gadā dzimis vīrietis. Jāpiebilst, ka viņš jau iepriekš nonācis policijas redzeslokā, tostarp aizdomās par saistību ar akcizēto preču nelegālo apriti.

Pārbaudot viņa transportlīdzekli, tā salonā atrasts ievērojams daudzums nelegālo tabakas izstrādājumu. Policija konfiscēja desmit cigarešu kastes (165 900 cigaretes) bez Latvijas Republikas akcīzes markām.

Saistībā ar visiem augstāk minētajiem likumpārkāpumiem uzsākti vairāki  kriminālprocesi, aizturētajam draud kriminālatbildība par ceļu satiksmes negadījuma ar cietušajiem izraisīšanu un nelikumīgu tabakas izstrādājumu pārvadāšanu. Izmeklēšana turpinās, ir nozīmētas nepieciešamās ekspertīzes, ka arī tiek pārbaudīta citu personu saistība ar šiem noziedzīgajiem nodarījumiem.

Atgādinām, ka pēc Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa, par bēgšanu no policijas vainīgajam draud administratīvais arests no 10 līdz 15 diennaktīm, naudas sods no 1200 līdz 1400 eiro un transportlīdzekļu vadīšanas tiesību atņemšana uz četriem gadiem.

Savukārt pēc Krimināllikuma 221. panta 2. daļas, par tabakas izstrādājumu nelikumīgu uzglabāšanu, pārvietošanu (pārvadāšanu) vai realizāciju ievērojamā apmērā pēc iepriekšējas vienošanās, soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz diviem gadiem, ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, piespiedu darbu vai ar naudas sodu, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas. Bet pēc KL 260. panta 1.1 daļas, par ceļu satiksmes noteikumu vai transportlīdzekļu ekspluatācijas noteikumu pārkāpšanu, nodarot cietušajam vidēja smaguma miesas bojājumus, soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz trim gadiem, ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, piespiedu darbu vai ar naudas sodu.