„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 15. maijs
Trešdiena
Airita, Arita, Sofija, Taiga
+16.4 °C
apmācies

Kultūras pils un sporta zāles remonts sadārdzinājies par miljonu

Jeļena Ivancova

11. janvārī Daugavpils domes Attīstības komitejas sēdē tika izskatīti jautājumi par Kultūras pils (KP) un J. Pilsudska Daugavpils Valsts poļu ģimnāzijas sporta zāles (Marijas ielā 1d) remontdarbu izmaksu palielināšanu. No pilsētas budžeta būs jāpiešķir par 1 miljonu eiro vairāk, jo Kultūras pilij vajag papildus 410 000 eiro, bet sporta zālei – aptuveni 600 000 eiro.

Kultūras pils remontdarbos papildus tēriņi saistīti ar Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta speciālistu neseno vizīti, kuri konstatēja, ka ugunsdrošība ēkā neatbilst mūsdienu prasībām. KP projekts tika apstiprināts, pirms Latvijā ieviesa jaunas - paaugstinātas sabiedrisko objektu drošības prasības. Projektam ir jāatbilst šīm normām, tāpēc renovācijas kopējās izmaksas būs nevis 2,75, bet gan 3,16 miljoni eiro.

Pašlaik Kultūras pilī pabeigti 75% ieplānoto darbu. Būvdarbus veic SIA „Lagron”, autoruzraudzība ir SIA „Rem Pro” pārziņā.

Pilnu rakstu lasiet 16. janvāra numurā.