„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 15. maijs
Trešdiena
Airita, Arita, Sofija, Taiga
+10.4 °C
daļēji mākoņains

Uzsākti Saules skolas jaunās ēkas būvdarbi

Teritorijā pie Daugavpils Dizaina un mākslas vidusskolas Saules skola, kura ir labi pārskatāma no Daugavas ielas pie Vienības tilta, jau sākušies jaunā mācību korpusa būvdarbi. Modernizācijas projekta kopējās izmaksas ir 4,9 miljoni eiro.

Profesionālās izglītības kompetences centram Saules skolas projektam ir attiecināmās (2,5 miljoni) un neattiecināmās (2,4 miljoni eiro) izmaksas. Attiecināmās izmaksas, pirmām kārtām, saistītas ar jaunās ēkas celtniecību, pārējā summa daļēji pierēķināta tam, kas jau ticis paveikts – uzbūvēts trešais stāvs skolas galvenajam vēsturiskajam korpusam, nojaukti bijušie „Daiļrades” cehi, pasūtīta autoruzraudzība un būvuzraudzība utt.

Jāatzīmē, ka līdzekļu pamatsumma, ko piešķir Eiropas reģionālās attīstības fonds, vēl nav saņemta Centrālās finanšu un līgumu aģentūras pārbaudes dēļ. Tāpēc būvdarbu sākumposms tika uzsākts par pašvaldības un valsts budžeta līdzekļiem. Lai tas būtu iespējams, Daugavpils dome paņēma 391 000 eiro kredītu, savukārt valsts piešķīrusi atbalstu 112 000 eiro apmērā.

Visu rakstu lasiet 19. janvāra numurā.