„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+13.6 °C
apmācies

Denisam Vasiļjevam lielisks sniegums Eiropas čempionātā

daugavpils.lv

21. janvārī Maskavā noslēdzās Eiropas čempionāts daiļslidošanā, kurā Deniss Vasiļjevs sasniedza augstu rezultātu, izcīnot ceturto vietu. Tik tuvu pjedestālam daugavpilietis vēl ne reizi nav bijis.

D. Vasiļjevam bija iespēja cīnīties par medaļu – pēc īsās programmas sportists bija trešajā vietā (85,11 balles), tas ir Denisa personīgais rekords. Vadībā bija Havjers Fernandess (Spānija) – 103,82, otrajā vietā – Krievijas sportists Dmitrijs Alijevs – 91,33. Ceturtajā pozīcijā bija Krievijas pārstāvis Mihails Koļada – 83,41.

Izvēles programmā D. Vasiļjevs pieļāva vairākas kļūdas, tostarp viņam neizdevās četrkāršais tulups, kuru daiļslidotājs mēģināja izpildīt. Rezultātā tiesneši piešķīra Denisam 158,41 balli (personīgais rekords). Izvēles programmā Deniss bija tikai piektais, bet kopsummā izcīnīja ceturto vietu. Pērn Eiropas čempionātā daugavpilietis bija septītais.

Sesto reizi pēc kārtas par Eiropas čempionu kļuva spānis H. Fernandess – 295,55. Otrajā vietā D. Alijevs – 274,06, trešais M. Koļada – 258,90. Denisam Vasiļjevam – 243,52 balles. Turklāt, neskatoties uz kļūdām, Denisam ir personīgais rekords arī izvēles programmā un summā.