„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 16. maijs
Ceturtdiena
Edijs, Edvīns
+18.8 °C
daļēji mākoņains

Lielākas algas un investīcijas - top novada budžets

pexels.com

Daugavpils novada domes komiteju sēdēs tālākai skatīšanai domes sēdē nodots 2018. gada budžets. Kopējā investīciju summa nav būtiski mainījusies, bet līdz ar minimālās algas pieaugumu 20--30 eiro robežās paredzēts palielināt darba samaksu darbiniekiem.

Ar budžeta plānu, kas tiek izstrādāts kopš septembra, deputātus iepazīstināja Finanšu pārvaldes vadītāja Irēna Timšāne. Viņa pastāstīja, ka budžetu šogad veido ieņēmumi 23,6 miljonu eiro vērtībā un izdevumi 24,5 eiro vērtībā, bet deficītu paredzēts segt ar 2017. gada budžeta atlikuma līdzekļiem.

Saistībā ar šogad valstī ieviesto nodokļu reformu plānots, ka nozīmīgi pieaugs ieņēmumi no iedzīvotāju ienākuma nodokļa. Lielāko daļu, 51%, ienākumu veido maksājumi no valsts budžeta, tai skaitā 5,8 miljoni eiro no pašvaldību izlīdzināšanas fonda. Bet, sakarā to, ka pieaugusi minimālā alga, attiecīgi pieauguši arī administratīvie izdevumi. „Esam ieplānojuši nelielu algu pieaugumu arī pārējiem darbiniekiem, 20--30 eiro robežās, tam būs nepieciešami 270 tūkstoši eiro,” atzīmēja I. Timšāne. Arī izpilddirektore Vanda Kezika uzsvēra, ka pērn reorganizētas štata vienības, bet algoto darbinieku skaits audzis sakarā ar dalību dažādos projektos, kuros darbinieki tiek algoti uz noteiktu laika periodu.

Lai gan no pagājušā gada beigām nekustamā īpašuma nodokļa administratori strādā domes ēkā, ieņēmumi no nekustamā īpašuma nodokļa paliek pagastu pārvalžu pārraudzībā. Vēl, atšķirībā no pagājušā gada budžeta, 2018. gadā neparedzētiem gadījumiem plānots piešķirt par 10 tūkstošiem eiro vairāk.

Pilnu rakstu lasiet 23. janvāra numurā.