„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 3. maijs
Piektdiena
Gints, Uvis
+12.7 °C
skaidrs laiks

Bīskaps pateicas krāslaviešiem

Publicitātes foto

Latvijas Pareizticīgo Baznīcas Daugavpils un Rēzeknes bīskaps Aleksandrs Pareizticīgo Otrajos Ziemassvētkos pasniedza Pateicības rakstus krāslaviešiem, kuri atbalstījuši dievnamu atjaunošanu un remontus.

Bīskapa augsto apbalvojumu saņēma Krāslavas Svētā Aleksandra Ņevska pareizticīgo draudzes ticīgie un atbalstītāji Tatjana Kozačuka, Nadežda Trušele, Aleksandrs un Zinaīda Lapkovski, Pēteris un Larisa Bārtuļi, Dzintra Sardiko, Žanis Lakisovs, Raisa Vagale, Ēvalds Cauņa, Boriss Trelis un Krāslavas novada domes priekšsēdētājs Gunārs Upenieks.

Tatjana Kozačuka, kas aktīvi raksta projektus Krāslavas pareizticīgo draudzē, pastāstīja, ka krāslavieši gan ar pašu ziedojumiem, gan ar  Krāslavas novada domes un ES atbalstu ir atjaunojuši pareizticīgo dievnama jumtu, fasādi, uzstādījuši kupolu un krustu, uzgleznojuši svētbildes āra logu ailēs, kā arī veikuši iekštelpu remontu, nomainījuši logus un durvis.