„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 16. maijs
Ceturtdiena
Edijs, Edvīns
+13.5 °C
apmācies

Jaunatnes patriotiskā audzināšana

Jeļena Čursina

Daugavpils Būvniecības tehnikums (DBT) saņēma Aizsardzības ministrijas Goda rakstu nominācijā „Mācību iestāde – izglītotājs par Zemessardzi”.

Aizsardzības ministrija pateicas visiem uzņēmējiem, pašvaldībām un izglītības iestādēm, kas atbalsta Zemessardzi un zemessargus. Par aktīvu sadarbību ar Zemessardzi apbalvotas tikai divas Latvijas izglītības iestādes. Izņemot DBT, ministrijas Goda rakstu saņēma Latvijas Lauksaimniecības universitāte.

Tehnikuma direktore Ināra Ostrovska uzsvēra, ka Daugavpils un Latgale ir reģions, kurā ir aktīva  patriotiskā kustība. Aizsardzības ministrijas Goda raksts pierāda, ka nedrīkst runāt par Daugavpili kā par krievvalodīgu pilsētu, kur nekas nenotiek. Daugavpilī ir spēcīga patriotiskā kustība, to apliecina jaunā paaudze, un mācību iestādes uzdevums ir atbalstīt jauniešus.

Daļa audzināšanas darba

DBT sadarbība ar Zemessardzes 34. Artilērijas bataljonu ilgst jau vairāk nekā piecus gadus. Bataljona komandieris Oskars Omuļs veicina studentu interesi par dienestu zemessardzē. Lielu palīdzību tehnikumam sniedz Edgars Petkuns, kurš nodrošina studentus ar nepieciešamo aktuālo informāciju, jaunieši zina, kā iestāties zemessardzē. Tehnikumā ir uzstādīts arī informācijas stends.

DBT Informācijas un metodiskā centra vadītāja Jolanta Savvina atzīmē, ka pats galvenais sadarbībā ar Zemessardzi ir mūsdienu jauniešu audzināšana patriotisma garā. Vecumā, kad veidojas personība un raksturs, ir svarīgs pozitīvs piemērs. Savukārt DBT Audzināšanas darba vadītāja Nataļja Leončuka teica, ka daudzi tehnikuma studenti aug nepilnā ģimenē – viņus audzina tikai māte. Taču bērniem šajā vecumā vajadzīgs vīrieša padoms, ko viņi var saņemt, sadarbojoties ar zemessargiem.

Daugavpils būvniecības tehnikuma studenti pašlaik stājas Zemessardzē, bet daudzi nepilngadīgie kļūst par jaunsargiem.

Pilnu rakstu lasiet 26. janvāra numurā.