„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+10.2 °C
apmācies

Daugavpilī aptur kārtējo pārgalvīgo ātrumpārkāpēju

freeimages.com

VP Latgales reģiona pārvaldes patruļpolicijas ekipāža Daugavpilī apturēja kārtējo pārgalvīgo ātrumpārkāpēju, informē VP Latgales reģiona pārvaldes vecākā speciāliste Ksenija Belova.

Veicot ierasto patrulēšanu Daugavpils teritorijā, policisti pamanīja kādu automašīnu, kas brauca ar divreiz lielāku ātrumu, nekā atļauts. Likumsargi minēto transportlīdzekli apturēja un veica nepieciešamo pārbaudi.

Tika konstatēts, ka BMW vadītājs – 1977.gadā dzimis vīrietis, traucās ar ātrumu 120 km/h vietā, kur atļautais braukšanas ātrums ir 50 kilometri stundā. Par šādu pārkāpumu Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā ir paredzēts naudas sods no 540 līdz 680 eiro un transportlīdzekļu vadīšanas tiesību atņemšana uz 12 mēnešiem.

Nedeva ceļu – izraisīja avāriju

24. janvārī ap pl. 12.10 Preiļos, Aglonas ielā, 1968. gadā dzimusi sieviete, vadot automašīnu Mercedes, nepalaida pa galveno ceļu braucošu automašīnu Dacia Logan, kuru vadīja 1982. gadā dzimis vīrietis, kā rezultātā izraisīja sadursmi. Pēc negadījuma medicīnas iestādē ar dažādām traumām tika nogādāts Dacia vadītājs.

Tajā pašā dienā ap pl. 15.40 Daugavpilī, Imantas un Teātra ielas krustojumā,  1970. gadā dzimis vīrietis, vadot automašīnu Honda, neievēroja ceļa zīmes „Dodiet ceļu” prasības, kā rezultātā izraisīja sadursmi ar automašīnu VW, kuru vadīja 1967. gadā dzimis vīrietis. No notikuma vietas VW vadītājs tika nogādāts medicīnas iestādē.

Vēl viens ceļu satiksmes negadījums šajā dienā notika ap pl. 16.30 Daugavpilī, Ventspils ielā. 1960. gadā dzimis vīrietis, vadot automašīnu VW, neievēroja ceļa zīmes „Dodiet ceļu” prasības un izraisīja sadursmi ar automašīnu Opel, kuru vadīja 1985. gadā dzimusi sieviete. Pēc sadursmes automašīna Opel ietriecās kokā. Mediķi notikuma vietā sniedza palīdzību Opel pasažierei – 1964. gadā dzimušai sievietei, savukārt transportlīdzekļa vadītāja pēc palīdzības vērsās medicīnas iestādē.