„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
+6.1 °C
neliels lietus

Pašvaldības saņems papildu naudu ceļiem

freeimages.com

Daugavpils un Rēzeknes novada dome saņems papildus finansējumu no tā saucamās Lauku atbalsta dienesta administrētās lauku ceļu programmas.

Zemkopības ministrs Jānis Dūklavs, piedaloties 26. janvārī Latgales plānošanas reģiona attīstības padomes sēdē Ludzā, informēja, ka Daugavpils novadam plānots piešķirt 800 000 eiro, bet Rēzeknes novadam - 900 000 eiro. Lēmumu par šo finansējumu pieņems Ministru kabinets jau tuvākajā laikā.

Daugavpils novada pašvaldības izpilddirektore Vanda Kezika pastāstīja, ka valdība piešķirs šo papildus finansējuma projektam „Daugavpils novada pašvaldību ceļu pārbūve”. „Mēs kopumā plānojam pārbūvēt 19 ceļus - katrā pagastā vienu ceļu, taču pietrūkst finansējuma, jo izmaksas ir ļoti lielas. Ja MK piešķirs papildus naudu, tad varētu pārbūvēt vismaz divus ceļus. Taču par konkrētiem ceļiem varēs runāt pēc valdības lēmuma un iepirkuma,” uzsvēra izpilddirektore.