„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+6.2 °C
apmācies

Eiropas plūdu kompensācijas ieguldīs meliorācijā

freeimages.com

Naudu, ko Latvija saņems no Eiropas solidaritātes fonda plūdu kompensācijām, ieguldīs meliorācijas sistēmu sakārtošanā. Par to stāstīja zemkopības ministrs Jānis Dūklavs, tiekoties 26. janvārī Ludzā ar Latgales pašvaldību vadību.

Ministrs uzsvēra, ka meliorācijas sistēmu sakārtošana ir viena no valdības prioritātēm, lai nepiedzīvotu tādus lietavu radītos plūdus, kādi bija pērn, pastāstīja Latgales plānošanas reģiona administrācijas vadītāja Iveta Maļina-Tabūne.

Līdz 2020. gadam plānots ieguldīt 80 milj. eiro, kurus piešķirs dažādi ES fondi, lauksaimniecības un mežsaimniecības zemju meliorācijai, valsts ūdensnoteku un hidrotehnisko būvju atjaunošanai. Piemēram, šogad Līvānu novadā, kur pagājušā gada lietavas radījušas vienus no lielākajiem zaudējumiem gan zemniekiem, gan pašvaldībai, pārbūvēs Ošas upes abu polderu sūkņu stacijas, lai tās varētu uzņemt lielākas lietus ūdens masas.