„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 30. aprīlis
Otrdiena
Liāna, Lilija
+21.1 °C
apmācies

„Kaiju” izgaismos

Publicitātes foto

Viens no populārākajiem Daugavpils simboliem – „Kaija”, kas atrodas pie Rīgas šosejas, drīzumā tiks skaisti izgaismota. Iluminācijas projekts iekļauts pilsētas budžetā, tā kopējās izmaksas – 6235 eiro.

Saskaņā ar Komunālās saimniecības pārvaldes (KSP) plāniem, kura ir atbildīga par šo ideju, zem „Kaijas” spārniem uzstādīs četrus prožektorus. Elektrību plānots pieslēgt no VAS „Latvijas dzelzceļš” tīkliem (pieslēguma izmaksas – 499 eiro).

„Mēs esam gatavi uzstādīt izgaismojumu vistuvākajā laikā, taču pašlaik tam traucē nelabvēlīgie laika apstākļi,” teica KSP vadītājs Aivars Pudāns, „visdrīzāk, darbus veiksim martā vai aprīļa sākumā.”

„Kaija” uzstādīta 1976. gadā par godu Daugavpils 700 gadu jubilejai. Tās skici piedāvāja Daugavpils piena kombināts, kurš vēlāk piedalījās šī objekta izbūvē. Apšuvumam tika izmantots nerūsējošais pārtikas kvalitātes tērauds no kombināta krājumiem.