„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 18. aprīlis
Ceturtdiena
Jadviga, Laura
+6.2 °C
apmācies

Latgales SEZ ir labs tramplīns attīstībai

pexels.com

Latgales Speciālā ekonomiskā zona (SEZ) ar nodokļu atlaidēm stimulē esošos uzņēmējus investēt attīstībā, bet jaunos -- attīstīt ražošanu tieši Latgalē. To „Latgales Laikam” uzsvēra Latgales SEZ Uzraudzības komisijas priekšsēdētājs Jānis Lāčplēsis pēc komisijas izbraukuma sēdes Līvānos, kas notika 2. februārī.

Šoreiz Latgales SEZ kapitālsabiedrības statusu saņēma Līvānu SIA „Eko nams”, kurš ražo guļbūvju karkasus un jau pērn investēja lielus līdzekļus modernizācijā. „Tas ir stabils uzņēmums, kurš guļbūvju tirgū darbojas jau vairākus gadus un attīsta ražotni. Latgales SEZ kapitālsabiedrības statuss ir kā loģisks turpinājums tālākai attīstībai,” teica J. Lāčplēsis.

Tāpat viņš pauda prieku, ka Latgales SEZ kapitālsabiedrības statusam ir pieteikusies virkne jauno uzņēmumu, kuri, pateicoties Latgales SEZ piedāvātajiem uzņēmumu ienākuma nodokļa un nekustamā īpašuma nodokļa atvieglojumiem, vēlas strādāt tieši Latgalē.

Šobrīd Latgales SEZ Uzraudzības komisija ir iesniegusi priekšlikumus finanšu ministrijai, kādi vēl instrumenti varētu uzlabot uzņēmējdarbības vidi Latgalē. Stāsta J. Lāčplēsis: „Mēs piedāvājam atbalstīt uzņēmējus  par jaunu darba vietu radīšanu. Šādi atvieglojumi mazinātu bezdarba spriedzi Latgalē.”            

Latgales SEZ Uzraudzības komisija rīkos izbraukuma sēdes arī turpmāk, lai, kā teica J. Lāčplēsis, iepazītu ražotnes un uzklausītu uzņēmēju priekšlikumus.