„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
+7.2 °C
apmācies

Daugavpils biatlonisti izcīna medaļas

freeimages.com

Latvijas čempionātā biatlonā otrajā posmā, kas norisinājās Alūksnē, Daugavpils BJSS biatlonisti izcīnīja 13 medaļas.

Jūlija Matvijenko uzvarēja 10 m distancē junioriem, bet Ņikitam Osipovam 12,5 km – sudrabs.

Ņikita Kondrašovs kļuva par čempionu jauniešu konkurencē 10 km distancē, savukārt Inesei Golubevai pirmā vieta 7,5 km. Jaunākajā grupā 6 km distancē Imants un Solvita Maļinas izcīnīja bronzu.

Daugavpiliešiem bija saspringts sacīkšu kalendārs. Pēc pirmās sacensību dienas vija viena diena atpūtai, pēc tam – nākamais starts. Taču sportisti nolēma izmantot šo laiku ar maksimālu atdevi, piedaloties tautas slēpojumā „Alūksne”. 18 kilometru distancē pirmo vietu izcīnīja Ņikita Kondrašovs, bronza – Pāvelam Pancerko. 12 kilometru slēpojumā uzvarēja Zlata Pancerko, bet Imants un Solvita Maļinas bija labākie 6 km distancē.

Šajā dienā Hānjā (Igaunija), kas atrodas 40 km no Alūksnes, notika Baltijas kausa izcīņa biatlonā, kurā Inese Golubeva un Ņikita Osipovs izcīnīja bronzas godalgas,

Latvijas čempionāta otrajā dienā 10 km Ņikitam Osipovam sudrabs, Ņikita Kondrašovs bija trešais. Inese Golubeva – otrā, Zlata Pancerko – trešā. Solvita un Imants Maļinas – atkal trešajā vietā. Visjaunākajā grupā 2 km distancē Iļja Ziļs izcīnīja bronzu.

Pēc Latvijas čempionāta rezultātiem Latvijas izlases sastāvā uz jaunatnes pasaules čempionātu, kurš februāra beigās notiks Otepē (Igaunija), dosies Jūlija Matvijenko, Ņikita Osipovs, Inese Golubeva un Daugavpils BJSS biatlona nodaļas vecākais treneris Pjotrs Sardiko.