„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+12.1 °C
apmācies

Cīnījās par lielāko lomu

freeimages.com

10. februārī uz Sventes ezera notika SIA „Daugavpils  autobusu parks” atklātais individuālais un komandu čempionāts zemledus makšķerēšanā par DAP arodbiedrības balvām, kurā piedalījās 26 makšķernieki 9 komandās, informē  sacensību galvenais tiesnesis Eduards Lihoveckis.

Jau pl. 7.00 makšķernieki izklīda pa Sventes ezeru, meklējot labākās  zivju vietas. Pēc piecu stundu makšķerēšanas dalībnieki devās  krastā, lai sacensību tiesnešiem uzrādītu savus lomus. Individuālajā  vērtējumā 1. vietu un zelta godalgu ar 1,71 kg smagu lomu izcīnīja filiāles „Krāslava” autovadītājs Antons Pontags. Otro vietu un sudraba godalgu ar 1,7 kg lomu izcīnīja  SIA „DAP”  remontdarbnīcu dzinēju mehāniķis Jurijs  Šuļga un 3. vietā SIA „DAP” remontdarbnīcu autoelektriķis Aleksandrs Karpenko arī ar 1,7 kg lomu.

Komandu vērtējumā zelta medaļas izcīnīja SIA „DAP” remontdarbnīcu komanda, kuras sastāvā startēja Aleksandrs Karpenko, Oļegs Dementjevs un Jurijs Šuļga, kuru 5 stundu loms bija 3,86 kg. Sudraba godalgas izcīnīja  pagājušā gada komandu čempionāta uzvarētāja AS „Daugavpils satiksme” komanda, kuras sastāvā startēja Nikolajs Grozdovs, Romualds Ploters un  Aleksandrs Grozdovs (loms 3,28 kg). Tikai par 100 g mazāks loms bija trešās vietas ieguvējai -- filiāles „Krāslava” komandai, kuras sastāvā startēja Jānis Šķutāns, Nikolajs Ozerskis un Antons Pontags .

Balvu par  lielāko zivi saņēma „Daugavpils satiksme” transporta līdzekļu krāsotājs Aleksandrs Grozdovs, kurš noķēra 0,35 kg smagu raudu, bet par vismazāko zivi balvu saņēma viņa komandas biedrs mehāniķis Romualds Ploters. Jau tradicionāli makšķerniekus krastā sagaidīja ezera apsaimniekotāji SIA „Sventes pērle” ar gardu zivju zupu.