„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. aprīlis
Pirmdiena
Laine, Raimonds, Vilnis
+20.7 °C
daļēji mākoņains

Dagdā naudu ieguldīs ceļos un skolēnu autobusos

Publicitātes foto

Dagdas novada domes deputāti apstiprināja 2018. gada budžetu, kurā saplānots finansējums ne tikai izglītības, sociālās palīdzības un citu funkciju pildīšanai, bet arī ceļu un kopienu projektiem, pastāstīja Dagdas novada pašvaldības Sabiedrisko attiecību un komunikācijas nodaļas vadītāja Guna Malinovska.

Pašvaldība par ES un pašu budžeta naudu plāno pārbūvēt savus autoceļus Aleksandrova--Skudriķi un Porečje—Malcāni--Krasnopole, kas ir nozīmīgi vietējiem uzņēmējiem, lauksaimniekiem, arī pašvaldībai, lai nodrošinātu skolēnu pārvadājumus.

Dagdā ieplānota sporta kompleksa būvniecība un stadiona rekonstrukcija, tāpēc pašvaldība šos projektus ietvērusi atpūtas un kultūras un reliģijas sadaļā, kur kopējais finansējums ir 1,305 milj. eiro. 

Tā kā pašvaldība plāno realizēt projektu par veselīga dzīvesveida aktivitātēm novadā ar kopējo finansējumu 392 994 eiro un pabeigt stāvlaukuma ierīkošanu pie veselības un sociālo pakalpojumu centra „Dagda”, tiks meklēta ES struktūrfondu nauda.

Budžetā iestrādāts arī pašvaldības līdzfinansējums, lai kopienas vai biedrības varētu īstenot Eiropas lauksaimniecības fonda lauku attīstībai un biedrības „Krāslavas rajona partnerība” atbalstītos projektus, piemēram, kapličas būvniecību Andzeļu ciemā. Tikmēr pašvaldība finansēs savu mazo grantu programmu „Sabiedrībai ar dvēseli”, kurai, kā ierasts, varēs pieteikties biedrības un interešu grupas.

Pilnu rakstu lasiet 20. februāra numurā.