„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+3.9 °C
apmācies

Gada sportisti – Anastasija Grigorjeva un Andžejs Ļebedevs

Sergejs Kuznecovs

Pasākumā „Sporta laureāts 2017” tradicionāli tiek apkopoti Daugavpils sporta jomas pārstāvju sasniegumi aizvadītajā gadā. Lielākā daļa nomināciju ar gadiem nemainās, dažas tiek pārveidotas, kā arī nāk klāt jaunas. Taču vienmēr tiek sumināti sportisti un treneri, kuri centīgi trenējušies sporta zālēs, ārā, baseinos, lai Latvijā pilsētas vārds būtu labāko skaitā, bet starptautiskās arēnās skanētu valsts himna.

Nominācijā „Gada sportiste” jau vairākus gadus uzvar Anastasija Grigorjeva (cīņa). Divu olimpisko spēļu dalībniece, pasaules čempionātu medaļniece, vairākkārtēja Eiropas čempionātu uzvarētāja joprojām ir arī pilsētas labākā sportiste. Diemžēl pagaidām neviens nespēj radīt viņai reālu konkurenci.

Volejboliste Anastasija Kravčenoka atzīta par labāko jauno sportisti. Jau vairākas sezonas A. Kravčenoka spēlē pludmales volejbolu. Viņas vietā balvu saņēma māmiņa, jo Anastasija pasākuma laikā atradās treniņnometnē Ēģiptē. Cerēsim, ka abām Anastasijām jaunā sezona būs spilgta un uzvarām bagāta.

„Gada sportista” balvu saņēma Andžejs Ļebedevs. Viņš ir pirmais Daugavpils spīdvejists, kurš uzvarējis Eiropas čempionātā. Andžeja bija līderis četros turnīra posmos, un ik reizi kāpa uz goda pjedestāla.

Aizvadītajā sezonā Andžejs debitēja arī Polijas Ekstra līgā. Jaunajā līmenī ne viss sanāca gludi, taču A. Ļebedevs pierādīja sevi un tagad gatavojas otrajai sezonai Ekstra līgā.

Par labāko jauno atlētu atzīts grieķu – romiešu cīņas pārstāvis Aleksandrs Jurkjans. Arī viņa vietā balvu saņēma māmiņa, jo cīkstonis atrodas treniņnometnē Armēnijā.

Pilnu rakstu lasiet 20. februāra numurā.