„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
+4.7 °C
apmācies

Ziemas sporta diena – slēpes, lidojoši zābaki un sniega volejbols

Piecgadīgajai Uļjanai un viņas māmiņai Jūlijai vislabāk patika hokeja stafete // Foto: Aleksandrs Rube

18. februārī Esplanādes parkā notika tradicionālā Ziemas sporta diena, ko organizēja Sporta un jaunatnes departaments. Šoreiz pasākumā piedalījās aptuveni 300 aktīvu pilsētnieku – gan pieaugušie, gan bērni, kuriem par aktivitāti un veiklību bija iespēja saņemt pilsētas pašvaldības sarūpētos suvenīrus.

Pasākuma oficiālais sākums bija ieplānots pl. 11.00, taču lielākā daļa cilvēku atnāca uz parku tikai ap pusdienlaiku. Ģimenes galvenokārt nolēma apvienot gājienu uz pilsētas slīdkalniņu un jautros startus, kuri norisinājās ap ūdenstilpi. Ikviens interesents varēja piedalīties slēpošanas sacensībās, hokeja stafetē, zābaka mešanā, golfā uz ledus, sniega volejbolā u.c. Dalībnieki vāca speciālas uzlīmes, kuras pēc tam apmainīja pret Daugavpils pašvaldības dāvanām – kalendāriem, atstarotājiem un citām noderīgām lietām.

Meistarklasi šaušanā ar pneimatisko šauteni guļus demonstrēja Daugavpils olimpietis Oļegs Maļuhins, bet vingrošanā – grupas „Be Active” aktīvists Aleksandrs Vicoskis. Ziemas sporta dienā no Rīgas atbrauca Latvijas Tautas sporta asociācijas pārstāve Gaļina Gorbatenko, kura mācīja interesentiem „Mamanet” spēli – tas ir mūsdienīgs pionierbola analogs. Diemžēl savus paraugdemonstrējumus nevarēja parādīt vietējie glābēji. Šoreiz sapulcējās ļoti maz nūjošanas cienītāju, lai gan pilsētā tā kļūst aizvien populārāka.

„Laika apstākļi mūs nepievīla, bet cilvēkiem ļoti patika,” pastāstīja Sporta un jaunatnes departamenta sporta pasākumu organizatore Inese Kaļiņina, „daudzi, kuri atnāca uz slidkalniņu, nezināja par šo pasākumu, un tas viņus patīkami pārsteidza. Spriežot pēc atsauksmēm, cilvēki būs priecīgi, ja tamlīdzīgi pasākumi notiks katru svētdienu.”