„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 9. maijs
Ceturtdiena
Einārs, Ervīns, Klāvs
+5.1 °C
apmācies

Daugavpili apmeklēja Kanādas vēstniecības padomnieks

Aleksandrs Rube

13. un 14. februārī darba vizītē Daugavpili apmeklēja Kanādas vēstniecības padomnieks Džūds Pekora, kurš stājās amatā 2017. gada vasarā. Šī ir viņa pirmā oficiālā vizīte ārpus Rīgas, kurā viņš apmeklēja arī avīzes „Latgales Laiks” redakciju.

Kanādas vēstniecība nesen nolēma paplašināt darbinieku štatus un saņēma papildus finansējumu, kas dod iespēju organizēt reģionālos braucienus, tāpēc tuvākajā laikā Džūds Pekora un viņa palīgi plāno apmeklēt Rēzekni, Liepāju, Cēsis un Valmieru.

„Latvijas iedzīvotāji runā par Kanādu galvenokārt divos gadījumos – kad runa ir par hokeju vai Ādažos dislocēto NATO militāro kontingentu,” atzīmēja Dž. Pekora, „gribētos, lai starp Latviju un Kanādu veidotos ciešāki sakari, turklāt ne tikai drošības un ekonomikas jomā. Marka Rotko vārdu labi zina manā dzimtenē, taču vietējā kultūra ar to vien neaprobežojas.”

Tuvākajā laikā reģionālo vizīšu skaits varētu pieaugt. Iespējams, perspektīvā tiks rīkoti publiski pasākumi un diskusijas ar skolēniem un studentiem. Pašlaik labas attiecības jau izveidojušās Kanādas vēstniecībai un Daugavpils Universitātei – kanādieši cenšas atbalstīt „Frankofonijas dienu” pasākumus. Padomnieka delegācija tikās arī ar Daugavpils domes vadību.

Kanādas vēstniecība plāno arī turpmāk informēt par 18—35 gadus vecu jauniešu iespējām piedalīties apmaiņas programmās, kuru ietvaros paredzētas mācības, darbs, kvalifikācijas paaugstināšana un ceļojumi pa Kanādu gada garumā. Tajās var piedalīties 50 cilvēki, šī iespēja Latvijā joprojām ir ļoti populāra.