„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 3. maijs
Piektdiena
Gints, Uvis
+6.8 °C
daļēji mākoņains

Atcelts pikets uzņēmuma „SW Kover” atbalstam

freeimages.com

22. februārī pie pilsētas pašvaldības ēkas aktīvisti bija plānojuši piketu zarnu kalibrēšanas firmas „SW Kover” atbalstam. Uzņēmums atrodas Mežciemā un tā darbība jāpārtrauc 1. martā. Taču dažas dienas līdz akcijai iniciatīvas grupa, kurā bija „SW Kover” darbinieki, nolēma savu pieteikumu atsaukt.

Atgādinām, ka, saskaņā ar Valsts vides dienesta lēmumu, firmas darbības licence beidzas pavasara pirmajā dienā. Pašlaik arī pašvaldības departamenti pieņēmuši galīgo lēmumu, ka „SW Kover” Mežciemā vairs nestrādās. Tuvākajā laikā šis jautājums tiks atkārtoti izskatīts Daugavpils domes Pilsētbūvniecības un vides komisijas sēdē.

„Mums ir dialogs ar uzņēmumu, notiek tikšanās,” teica domes priekšsēdētāja vietnieks Igors Prelatovs, „bet, ja viņi arī turpmāk vēlas strādāt Daugavpils administratīvajā teritorijā, viņiem būs jāatjauno sava ražotne citā vietā, sākot ar tehniskā projekta izstrādi, sabiedrisko apspriešanu utt.”

Valsts vides dienests pieņēma lēmumu apturēt licences darbību sakarā ar pastāvīgajām vietējo iedzīvotāju sūdzībām par spēcīgu nepatīkamu smaku viņu mikrorajonā. Sākotnēji pašvaldība plānoja noslēgt vienošanos un pārcelt firmu uz Križiem, bet vēlāk no šīs idejas nolēma atteikties.