„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 3. maijs
Piektdiena
Gints, Uvis
+13.5 °C
daži mākoņi

Pašvaldība atbalsta Dagdas novada baznīcu remontus

pexels.com

Dagdas novada dome piešķīra finansējumu reliģiskām organizācijām, tās, savukārt, plāno remontēt vai labiekārtot dievnamus.

Landskoronas katoļu draudzes bijušais prāvests Aivars Kursītis, kurš šobrīd kalpo Vidsmuižas un Riebiņu draudzē, jau pagājušajā gadā bija pieteicis Landskoronas baznīcas ziemeļu fasādes glābšanas darbus. „Projektā iekļauta skārda jumta un fasādes atjaunošana. Skārda jumts ir laika zoba bojāts, līdz ar to lietus ūdens tek gar sienu, bojā to, tāpēc nolobās dievnama rotājumi un apmetums. Paldies pašvaldībai par piešķirtajiem 5000 eiro, jo tas ir liels atbalsts draudzei,” teica A. Kursītis. 

Tāpat pašvaldība finansēs Dagdas katoļu draudzes mājas galvenās ieejas kāpņu būvniecību un gājēju ietves ierīkošanu (piešķirti 8799 eiro), Andzeļmuižas katoļu draudzes ieejas lieveņa un kāpņu remontu (1311 eiro), Asūnes katoļu baznīcas iekštelpu remontu (912 eiro), kā arī atbalstīja  Dagdas vecticībnieku draudzes lūgumu segt ēkas apdrošināšanas un apsardzes izdevumus.