„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 3. maijs
Piektdiena
Gints, Uvis
+10.5 °C
daļēji mākoņains

Valsts atbalsta tautas mākslas kolektīvu vadītājus

pexels.com

Ilūkstes novada domes deputāti sadalīja valsts mērķdotāciju pašvaldības tautas mākslas kolektīvu vadītāju darba samaksai, pastāstīja Izglītības, kultūras un sporta nodaļas vadītājas pienākumu izpildītāja Sanita Plone.

Valsts piešķirto darba samaksu saņems Šēderes pagasta jauktā kora „Lašu koris”, Ilūkstes novada kultūras centra jauniešu deju kolektīva „Ance” un „Labrīt”, senioru deju kolektīva „Ozolzīle”, vidējās paaudzes deju kolektīva „Dviete”, Pilskalnes pagasta vidējās paaudzes deju kolektīva un Bebrenes pagasta kultūras nama folkloras kopas „Ritam” mākslinieciskie vadītāji.  

Mērķdotācija ir 5382 eiro, un šo naudu pašvaldība sadalīja, pamatojoties uz valstī noteiktajiem kritējiem. Proti, vai vadītājs strādā ar Vispārējo latviešu Dziesmu un Deju svētku koprepertuāra kolektīviem vai ar šo svētku dalībniekiem, kuri vismaz reizi ir piedalījušies dziesmusvētkos.