„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 27. aprīlis
Sestdiena
Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle
+13.5 °C
skaidrs laiks

Bebrenieši uzvar robotikas sacensībās

freeimages.com

Bebrenes vispārizglītojošās un profesionālās vidusskolas robotikas komanda „Zibo” izcīnīja pirmo vietu Latvijas robotikas sacensībās „First Lego League Latvija Hydro Dynamics”, kas notika 9. un 10. februārī Valkā. Šogad sacentās  23 robotikas komandas. 

Robotikas pulciņa vadītāja Airita Šuksto pastāstīja, ka bebrenieši izcīnīja 1. vietu kategorijā „Pamatvērtības”: „Bērni izgatavoja iekārtas „PaluEnergizer” maketu, kas, ievietota caurtekā vai pie tās, varētu ražot elektroenerģiju Dabas parkā „Dvietes paliene” palu laikā. Sadarbībā ar Ķeguma HES darbiniekiem mēs izpētījām, ka no palienu ūdens daudzuma varētu saražot 1,5 milj. kW/h gadā un ka mūsu skola varētu četrus gadus nemaksāt par elektrību.” Bērni prezentēja arī savu skolu un pagastu, bet žūrija vērtēja arī komandas saliedētību, prasmi palīdzēt, sadarboties. 

Komandā „Zibo” iesaistījās Reinis Krasauskis, Matīss Ļubomirskis, Rinalds Studāns, Uģis Kļaviņš, Adrians Ivo Šaršuns, Dmitrijs Iļjins, Valters Vasiļevskis, Mārtiņš Strupulis un Artjoms Putro