„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+2.2 °C
apmācies

Kontrabanda ar vērienu

freeimages.com

Šomēnes Daugavpilī likvidēta vērienīga nelikumīgu tabakas izstrādājumu noliktava un aizdomās par saistību ar nelegālo cigarešu apriti aizturēti divi noziedzīgās grupas dalībnieki, informē Valsts policija.

VP LRP Kriminālpolicijas biroja darbinieki ieguva informāciju, ka Daugavpilī, iespējams, tiek veiktas darbības, saistītas ar nelikumīgu tabakas izstrādājumu apriti. Operatīvo pasākumu rezultātā 1. februārī noskaidrota kāda 1970. gadā dzimuša vīrieša saistība ar nelegālo cigarešu apriti, pie vīrieša tika konfiscēti

10 000 cigarešu ar Baltkrievijas Republikas akcīzes marķējumu. Izmeklēšanas gaitā noskaidrots, ka vīrietis, visdrīzāk, turpina pārkāpt likumu.

7. februārī policisti veica atkārtotu pārbaudi, apturot iepriekšminētā vīrieša automašīnu, kuras salonā atrasti 120 000 cigarešu bez LR akcīzes markām, ka arī notikuma vietā tika aizturēts organizētas noziedzīgas grupas iespējamais līderis -- 1971. gadā dzimis vīrietis, kurš jau iepriekš vairākkārt bija nonācis policijas redzeslokā saistībā ar analogiem likumpārkāpumiem. Turpinot nepieciešamās izmeklēšanas darbības, Daugavpilī 1971. gadā dzimušā vīrieša angārā tika veikta kratīšana, kuras laikā konstatēta vērienīga tabakas izstrādājumu noliktava – vairāk nekā 9 milj. cigarešu ar Baltkrievijas Republikas akcīzes marķējumu.

Saistībā ar notikušo ir uzsākts kriminālprocess, izmeklēšana turpinās, tiek skaidroti notikušā apstākļi, savukārt aizturētajiem par minēto likumpārkāpumu draud kriminālatbildība. Jāpiebilst, ka pašlaik aizdomās turētajiem piemērots drošības līdzeklis, kas nav saistīts ar brīvības atņemšanu.

Saskaņā ar KL 221. panta 3. daļu, par tabakas izstrādājumu nelikumīgu apriti organizētā grupā soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem, ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, piespiedu darbu vai ar naudas sodu ar vai bez mantas konfiskācijas un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās.