„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+3.1 °C
apmācies

Līvānu novada budžets nodrošinās stabilitāti

freeimages.com

Līvānu novada 2018. gada budžets nodrošinās uzlabojumus sabiedrībai svarīgās jomās un pašvaldības finanšu stabilitāti ilgtermiņā, uzsver Līvānu novada domes priekšsēdētājs Andris Vaivods.

Pašvaldība ieplānojusi līdzekļus ūdens attīrīšanas iekārtu projektam Rudzātu pagastā, vairāku lauku ceļu posmu pārbūvei, Līvānu baseina aprīkojumam un mēbelēm, kā arī stilizētām ceļazīmēm „Līvānu pilsēta”.

Pašvaldība arī šogad lielu uzmanību pievērsīs uzņēmējdarbības vides uzlabošanai un Līvānu industriālās zonas attīstībai, piemēram, pārbūvēs Baznīcas ielu, izveidos noliktavu laukumu uzņēmējiem. Tāpat tiks pabeigti vairāki uzņēmējiem svarīgu ielu infrastruktūras projekti, tostarp Celtniecības, Stirnu un Mazās Stirnu, Stacijas un Fabrikas ielas pārbūve un gājēju-veloceliņu ierīkošana šajās ielās.

Runājot par ūdenssaimniecības projektiem, A. Vaivods uzsvēra, ka šī infrastruktūra tiks sakārtot Ubaglīcī, Preiļu, J. Rudzutaka un Grīvas ielā, un tas tiks darīts gan par Eiropas Kohēzijas fonda, gan pašvaldības līdzekļiem.  

Savukārt pagastos, piesaistot Lauku atbalsta dienesta un ES finansējumu, tiks pārbūvēta Torņa iela un veikta ceļa Pētermuiža-Kūdras purvs vienkāršota atjaunošana Jersikas pagastā.

Līvānu pašvaldība katru gadu atjauno meliorācijas sistēmas, un, kā teica A. Vaivods, arī šogad pārbūves darbi ieplānoti Aizpuriešu, Teļu, Mošānu un Sila grāvī.  

Tā kā šis ir dziesmusvētku un Latvijas simtgades pasākumu gads, tad pašvaldība, tāpat kā iepriekš, iegādāsies tautas tērpus kolektīviem, kā arī labiekārtos Rožupes estrādi (jauns apgaismojums, stāvlaukums utt.) un nosiltinās Rudzātu pagasta pārvaldes ēku.  

„Galvenās prioritātes - izglītība, transporta infrastruktūras projekti, tostarp pievilcīgas uzņēmējdarbības, sociālās un dabas vides radīšana, - saņems finansējumu pilnā apmērā.  Mums ir daudz citu labu ideju, piemēram, vēlamies sakārtot Līvānu pussalu, tāpēc jau šogad meklēsim papildu finansējumu projektēšanas darbiem. Līvānu novadā arī šis gads būs darbīgs,” teica A. Vaivods.

Līvānu novada 2018. gada budžets:

  • ieņēmumos 12,262 milj. eiro, tai skaitā 5,476 milj. eiro nodokļu ieņēmumi un 6,334 milj. eiro valsts transferti;
  • izdevumos 15,856 milj. eiro, tai skaitā 7,258 milj. eiro jeb 45,78% izglītībai; 1,586 milj. eiro jeb 10,01% vispārējiem vadības dienestiem; 1,384 milj. eiro jeb 8,73% pašvaldības teritoriju un mājokļu apsaimniekošanai; 1,306 milj. eiro jeb 8,24% atpūtai, kultūrai un reliģijai.