„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 4. maijs
Sestdiena
Vijolīte, Viola, Vizbulīte
+14.5 °C
daļēji mākoņains

Pirmklasnieku skaits joprojām stabils

freeimages.com

No 1. līdz 18. februārim Izglītības pārvalde saņēmusi 727 pieteikumus pirmklasnieku reģistrācijai Daugavpils skolās. Tas ir gana labs rādītājs, jo atbilst pagājušā gada līmenim.

Iesniedzot pieteikumu, priekšrocības uzņemšanai pilsētas skolās izmantojusi katra otrā pirmklasnieka ģimene. Tas bija jāizdara līdz 16. februārim. Prioritātes varēja izmantot vecāki, kuru vecākie bērni jau mācās konkrētajā skolā, kā arī tie, kuriem ir apgrūtinoši sūtīt bērnu uz izglītības iestādi citā mikrorajonā.

Priekšrocības, pirmām kārtām, izmantoja vecāki, kuri dzīvo Jaunajā Forštatē, jo viņi ir ieinteresēti, lai bērni iestātos 16. vidusskolā.

Kā jau tika ziņots, pirmās klases jau nokomplektētas Krievu vidusskolā – licejā, 3. un 13. vidusskolā, kā arī Saskaņas pamatskolā. Šo izglītības iestāžu administrācijai tuvākajā laikā būs jāuzraksta daži atteikumi, jo skolas vairs nevar uzņemt bērnus. Tajā pat laikā dažās skolās līdz maksimālajam skaitam pietrūkst vien dažu pieteikumu, piemēram, 9. vidusskola varēs uzņemt vēl tikai trīs nākamos pirmklasniekus.