„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 3. maijs
Piektdiena
Gints, Uvis
+7.5 °C
apmācies

Māksla palīdzēja „izlauzties”

Foto no Daces Ormanes personiskā arhīva

Riebiņu novada Сentrālajā bibliotēkā līdz 5. martam apskatāma Daces Ormanes personālizstāde „Izlaušanās”. Jaunajai māksliniecei „izlauzties” dzīvē izdevies dažādos veidos -- gan atstājot ierasto lauku vidi un iepazīstot pasauli, gan atklājot jaunas savas personības šķautnes.

Dace stāsta, ka talantu vai vismaz dziļāku interesi par mākslu viņa, iespējams, mantojusi, jo tētis strādā par arhitektu. Meitas interesi par krāsām, otām un zīmuļiem vecāki pamanīja jau bērnudārza vecumā, drīz pēc tam viņa uzsāka mācības Preiļu Mūzikas un mākslas skolā. Savukārt pēc devītās klases absolvēšanas pati Dace saprata, ka ar divām stundām dienā vietējā mākslas skolā ir par maz, tāpēc izlēma iestāties Daugavpils Dizaina un mākslas vidusskolā Saules skola, lai iegūtu interjera dizainera specialitāti.

Dace Ormane

Tāpēc zīmīgs ir izstādes nosaukums, „Izlaušanās”. „Nāku no maza ciema, bet, pateicoties mākslai, sāku iepazīt pasauli plašāk, piedalījos dažādos zīmējumu konkursos, vidusskolas laikā sanāca paceļot arī pa ārzemēm,” stāsta Dace, „tur sapratu, ka nemaz neesmu tik noslēgta un klusa, kā visu dzīvi šķitis.” Viņa vēl vidusskolas izlaidumā bijusi pārliecināta, ka jāturpina studēt mākslu. Diemžēl plāni mainījās: „Sapratu, ka interjera dizaineri varbūt arī ir pieprasīti, bet, lai kļūtu par atzītu un panākumiem bagātu speciālistu, vajag daudz pacietības.”

Pilnu rakstu lasiet 23. februāra numurā.