„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 3. maijs
Piektdiena
Gints, Uvis
+6.5 °C
apmācies

Šautuvi nojauks un pārcels

Atklātā šautuve ir galvenais skaļu trokšņu iemesls Centrālajā parkā. Taču tai var uzbūvēt jumtu // Foto: Aleksandrs Rube

Sakarā ar to, ka Centrālajā parkā plānots celt jaunu koncertzāli, kuras būvdarbi varētu izmaksāt no 10 līdz 15 miljoniem eiro, paredzēts nojaukt šautuvi Raiņa ielā 29. Mēneša laikā pašvaldības speciālistiem jāsagatavo ekonomiskais pamatojums šautuves pārcelšanai uz citu vietu.

„Galīgais lēmums šajā jautājumā tiks pieņemts aprīļa sākumā,” preses konferencē paziņoja domes priekšsēdētāja vietnieks Igors Prelatovs, „taču mēs viennozīmīgi varam teikt, ka šautuve vecajā vietā nepaliks, tā būs jānojauc.”

Nauda Oskara Stroka koncertzāles projektēšanai – 100 000 eiro, paredzēta pilsētas 2018. gada budžetā. Saskaņā ar deputātu redzējumu, šajā zālē būs 1500 vietas, bet blakus tiks ierīkota plaša autostāvvieta.

Pašvaldība plāno pilsētas šautuvi pārcelt uz Daugavpils Universitātes jaunos korpusu (Parādes iela 1) vai uz Daugavpils cietoksni (atsevišķs būvobjekts). Taču šautuves pārstāvji šos variantus uzskata par nepieņemamiem.

Neskatoties uz to, ka ēka uzcelta pirms sešdesmit gadiem, tā joprojām ir normālā stāvoklī. Pilsētnieku ērtībai pietiek ar jumta izbūvi virs atklāto treniņu vietas, kā arī jāveic kosmētiskais remonts. Šautuves direktors Dmitrijs Vasiļjevs uzskata, ka vienīgā reālā alternatīva šautuves pārcelšanai ir Daugavpils skrošu rūpnīcas telpas (Varšavas iela 28), kuru īpašnieks ir gatavs piedāvāt visizdevīgākos nosacījumus. Pēc aptuvenām aplēsēm, tas pilsētai izmaksātu 200 000 eiro.

Šautuve Centrālajā parkā ir vienīgā licencētā šautuve pilsētā, kur trenējas ne tikai sportisti, bet arī spēka struktūru pārstāvji.