„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 1. maijs
Trešdiena
Ziedonis
+12.3 °C
apmācies

Daugavpili apmeklēja Veselības ministrijas parlamentārais sekretārs

Publicitātes foto

26. februārī Daugavpils domē Veselības ministrijas parlamentārais sekretārs Jānis Trupovnieks tikās ar domes priekšsēdētāja vietnieku Aivaru Zdanovski, Daugavpils reģionālās slimnīcas (DRS) vadītājiem Reini Jokstu un Ilonu Skrindu. DRS pašreizējās situācijas apspriešanā piedalījās arī domes priekšsēdētāja padomniece veselības aizsardzības jautājumos Inta Vaivode un padomnieks ekonomiskās attīstības jautājumos Jānis Čakstiņš.

Tikšanās galvenā tēma bija apstāklis, ka Daugavpils reģionālā slimnīca joprojām pārsniedz savu medicīnas pakalpojumu sniegšanas plānu un strādā ierobežota finansējuma apstākļos. Neskatoties uz vispusīgu pašvaldības atbalstu, DRS darbiniekiem ir nopietna slodze. Lai gan šogad slimnīcas statūtkapitāls tika palielināts par 400 000 eiro, tiek apgūti Eiropas fondi un piesaistīti jaunie mediķi, medicīnas iestādes normālai funkcionēšanai ar to ir par maz. Jānis Trupovnieks atzinīgi novērtēja  pašvaldības centienus atbalstīt veselības jomas attīstību un apsolīja jau vistuvākajā laikā precizēt finansēšanas jautājumu. Sekretāra nākamā vizīte Daugavpilī ieplānota šī gada aprīlī.

„Visdrīzāk, ministrijas atbildi mēs saņemsim jau martā,” teica A. Zdanovskis, „jāatzīmē, ka pozitīva lēmuma gadījumā tas nekādi neietekmēs medicīnas pakalpojumu cenas Daugavpils reģionālajā slimnīcā. Cenu pieaugums saistīts ar ārstu darba algas palielinājumu, un tā ir kopēja tendence.”