„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. aprīlis
Svētdiena
Gundega, Terēze
+7.3 °C
daļēji mākoņains

Krāslavā šonedēļ taps kadri jaunai filmai

freeimages.com

Šonedēļ Krāslavā tiks uzņemti pirmie kadri režisora Viestura Kairiša jaunajai vēsturiskajai spēlfilmai „Pilsēta pie upes”. Tajā atainotā darbība notiek no pagājušā gadsimta trīsdesmitajiem gadiem līdz Otrā pasaules kara beigām.

Saistībā ar filmas tapšanas procesu divas dienas, 27. un 28. februārī, pilsētā būs traucēta transporta satiksme. Krāslavas novada pašvaldība informē iedzīvotājus, ka otrdien, 27. februārī, no pl. 12.00 līdz 14.00 filmēšana notiks vecajā tirgus laukumā, tāpēc tiks slēgta transporta satiksme un būs aizliegts novietot automašīnas vecajā tirgus laukumā Ostas ielas galā, bet no pl. 14.00 līdz 18.00 filmēšana notiks Strēlnieku ielā 7, tāpēc Strēlnieku ielas posmā no Lauku līdz Siena ielai būs slēgta transporta satiksme un aizliegts novietot automašīnas. Savukārt trešdien, 28. februārī, no pl. 7.00 līdz 18.00 būs slēgta transporta kustība Zvejnieku un Kaplavas ielā posmā no tilta līdz attīrīšanas iekārtām, šajā posmā nedrīkstēs arī novietot automašīnas.

Jāpiebilst, ka daļa filmas uzņemšanai nepieciešamo rekvizītu tapa Rīgas Valsts tehnikuma (RVT) Krāslavas teritoriālajā struktūrvienībā. Filmēšanas grupas profesionāļiem rekvizītu izgatavošanā savu atbalstu sniedza arī tehnikuma skolotāji un skolēni. Rekvizīti tika darināti ne tikai no koka un metāla, bet arī vieglāka materiāla, piemēram, kapu pieminekļi tika veidoti no putuplasta un no īstiem pieminekļiem tie atšķiras vien pēc svara.