„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 27. aprīlis
Sestdiena
Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle
+8.5 °C
skaidrs laiks

Pasākumu plāns Daugavpils cietoksnī 2018. gadā

Daugavpils cietokšņa Kultūras un informācijas centrs

Šogad Daugavpils cietoksnī atkal notiks vairāki vērienīgi pasākumi, kuri pulcinās daugavpiliešus un pilsētas viesus. Preses konferencē Daugavpils domē cietokšņa pārvaldnieks Jānis Ostrovskis pastāstīja par cietoksnī ieplānotajiem pasākumiem.

13. aprīlis -- Kultūras un informācijas centra sestā dzimšanas diena. Ieplānots atklāt jaunu izstādi „1920—1940”, kas būs veltīta starpkaru periodam. Šajā dienā visi interesenti varēs piedalīties bezmaksas ekskursijās, kā arī uzzināt par paveikto darbu un cietokšņa vadības turpmākajiem plāniem.

19. maijs – Muzeju nakts un Martas balle – pasākums „divi vienā”, kurš atkal pulcinās tūkstošiem cilvēku. Šogad Muzeju nakts tēma ir „Šūpulis”, savukārt Martas balles nianses būs zināmas vēlāk. Tāpat kā iepriekšējos gados, šajā dienā būs atvērta cietokšņa hospitāļa ēka, kā arī mazā pulvera noliktava, kur notiks tematiskas izstādes un lekcijas.

22. jūnijs – cietokšņa iesvētīšanas diena. Ieplānotas bezmaksas ekskursijas pa vaļņiem. Iespējams, arī šogad biedrība „Atmiņu lāde” iepriecinās klātesošos ar interesantu Zaļo tirgu.

14. jūlijs – Starptautiskais kara vēstures rekonstrukcijas klubu festivāls “Dinaburg 1812”.

8. septembris – Eiropas kultūras mantojuma diena, kurā piedalīsies dažādas pilsētas organizācijas (pasākuma tēma vēl nav zināma).

10. novembris – izklaidējoša grupu spēle skolēniem un jaunsargiem, veltīta 4. Zemgales kājnieku  divīzijas piemiņai.

14. novembris – piemiņas pasākums pie monumenta kritušajiem 10. Aizputes kājnieku pulka karavīriem (organizators – biedrība „Daugavpils mantojums”).

Decembris – novadpētniecības konference cietokšņa Kultūras un informācijas centrā.

Jānis Ostrovskis piebilda, ka pašlaik tiek veidota jauna tematiska ekskursija par cietoksni padomju laikos. Līdz šim galvenā uzmanība tika veltīta Krievijas impērijas un Pirmās Latvijas Republikas periodam, bet pavisam maz – PSRS laikmetam. Taču Kultūras un informācijas centra darbinieki ir gatavi pievērsties arī šai tēmai.