„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. aprīlis
Pirmdiena
Laine, Raimonds, Vilnis
+19.3 °C
nedaudz mākoņains

Sals mācībām netraucē

freeimages.com

Sakarā ar laika apstākļiem Daugavpils domes Izglītības pārvalde (IP) atgādina mācību iestāžu apmeklējuma noteikumus sala laikā.

Saskaņā ar likumdošanu, bērni vecumā līdz 12 gadiem drīkst neapmeklēt skolu, ka gaida temperatūra noslīdējusi zemāk par -20 grādiem C. Savukārt, ja termometra stabiņš noslīd zemāk par -25 grādiem C, skolu drīkst neapmeklēt arī vecāko klašu audzēkņi. Pirmsskolas izglītības iestādēs bērni, kuri jaunāki par trim gadiem, jau tāpat netiek vesti pastaigā, ja gaisa temperatūra noslīd zem -10 grādiem C.

Jāatzīmē, ka mācību process salā netiek pārtraukts, un, ja bērni ierodas skolā, stundas notiek ierastajā režīmā.

Izglītības pārvalde neapkopo statistiku, cik bērni neapmeklē skolu salā. No IP vadītājas Marinas Isupovas sarunām ar skolu direktoriem zināms, ka daudzi skolēni šajā periodā labprātāk paliek mājās, jo īpaši piektdien – 23. februārī dažās skolās neieradās aptuveni 200 audzēkņi.

Vairākumu skolēnu vecāki atved uz mācību iestādi ar automašīnu, tāpēc šādos gadījumos ir dīvaini uzskatīt, ka sals ir iemesls skolas neapmeklēšanai, domā M. Isupova. Turklāt vislielākais sals parasti ir neilgu laika no rīta, bet dienā laika apstākļi ir pieņemami.