„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 3. maijs
Piektdiena
Gints, Uvis
+14.5 °C
daži mākoņi

Preiļu novadā slēgs divas skolas

pexels.com

Šis mācību gads būs pēdējais Priekuļu sākumskolai un Preiļu novada vakara (maiņu) un neklātienes vidusskolai. Kā norādīja Preiļu novada Izglītības pārvaldes vadītājs Andrejs Zagorskis, galvenais iemesls šo izglītības iestāžu likvidācijai ir mazais audzēkņu skaits.

Pašlaik Priekuļu sākumskolā apvienotajās klasēs mācās deviņi skolēni. Preiļu novada vakara (maiņu) un neklātienes vidusskolā izglītību iegūst 60 audzēkņi, un daudzi no viņiem mācās neklātienes un tālmācības programmās. Abām izglītības iestādēm šogad beidzas akreditācija.

Pirms lēmumu pieņemšanas jautājumi par izglītības iestāžu optimizāciju Preiļu novadā tika izskatīti darba grupā. Tās pārstāvji ar Priekuļu sākumskolas audzēkņu vecākiem pārrunājuši jautājumus par skolēnu mācīšanos citās izglītības iestādēs. Divu skolēnu vecāki varētu izvēlēties tuvējo Salas pamatskolu, kas atrodas tajā pašā – Saunas pagasta teritorijā, viens skolēns izglītību turpinās Rudzātu vidusskolā, pārējie – novada izglītības iestādēs Preiļos.     

Savukārt Preiļu novada vakara (maiņu) un neklātienes vidusskolā īstenotās izglītības programmas paredzēts ieviest citās novada vispārizglītojošās skolās. 7.-9. klašu neklātienes programmas paredzēts licencēt un nepieciešamības gadījumā akreditēt Preiļu 1. pamatskolā, bet 7.-9. klašu mazākumtautības neklātienes programmas un 10.-12. klašu neklātienes un tālmācības programmas –  Preiļu 2. vidusskolā.