„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. aprīlis
Svētdiena
Gundega, Terēze
+15.0 °C
apmācies

Amerikāņu čella virtuoza koncertu Rotko centrā

Publicitātes foto

Piektdien, 9. martā, plkst. 18.00 Daugavpils Marka Rotko mākslas centra koncertzālē uzstāsies pasaulslavenais krievu izcelsmes amerikāņu čellists, komponists un dziedātājs Ians Maksins.

Mūziķis ir guvis starptautisku atzinību, pateicoties savam inovatīvajam spēles stilam un harizmātiskajai skatuves personībai. Kā solists Maksins sniedz vairāk nekā 200 koncertu gadā gan ASV, gan citās pasaules valstīs. Viņš ir uzstājies vairākos pasaulē zināmos mūzikas festivālos, tādos kā Ravīnija, Lolapalūza un Spoleto. Maksins tiek augstu vērtēts kā klasiskās mūzikas izpildītājs, taču vienlaikus sadarbībā ar citiem māksliniekiem darbojas plašā mūzikas žanru spektrā – džezā, blūzā, flamenko, rokā, R&B un pasaules mūzikā, jaucot stilus un izceļot čellu kā kopsaucēju.

Koncertprogrammā skanēs Baha, Geršvina, Levinsona, Grebeņščikova, Vitersa, Stinga, Loida Vēbera un citu komponistu skaņdarbi, kā arī paša Iana Maksina sacerētie darbi. Koncerts notiek sadarbībā ar ASV vēstniecību Latvijā.