„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 27. aprīlis
Sestdiena
Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle
+15.1 °C
apmācies

Ar dziesmām sauca pavasari

«Anima Corde» // Foto: Jeļena Čursina

Aizvadītajās brīvdienās Daugavpils novada Kultūras centrā „Vārpa” notika ikgadējā vokālo ansambļu koncertskate „Pavasara dziesma”. Žūrija diriģenta un komponista Jevgeņija Ustinskova vadībā vērtēja 17 novada vokālo kolektīvu sniegumu.

 Daugavpils novada domes priekšsēdētāja Janīna Jalinska, atklājot skati, atzīmēja šīgada vokālās skates daudzveidību: „Mēs esam bagāti ar ansambļiem!”

Atlase notika klasiskajās nominācijās – sieviešu, vīru, bērni, jauktais un senioru ansamblis. Jāatzīmē, ka Naujenes kultūras centra senioru vokālais kolektīvs „Dzeipurs” uzskata, ka panākumu ķīla ir stiprais dzimums viņu kolektīvā. „Nevienā ansamblī nav, bet mums veseli trīs,” saka dalībnieces. Savukārt Lauceses ansambļa „Prieks” dāmas cer uz veiksmīgu jaunās sezonas sākumu, jo viņām ir jauns mākslinieciskais vadītājs Sergejs Almakajevs.

Daudzi kolektīvi uzsvēra, ka viņiem galvenais ir piedalīšanās. „Mēs sataisījāmies, atbraucām, sastapām daudz paziņu, kuri dzied citos novada kolektīvos,” saka Kalkūnes pagasta sieviešu vokālā ansambļa „Pērles” dalībnieces, „parādījām sevi, savas jaunās vokālistes, kā arī paklausījāmies citus.” Savukārt Maļinovas kultūras nama vadītāja Jeļena Vasiļjeva atzīmēja, ka bērnu kolektīvam, kuru viņa atveda uz skati, ir amatieru līmenis. Taču viņi ir gandarīti, ka var piedalīties pagasta un novada kultūras pasākumos.

Kolektīvi, kuri saņēma augstāko vērtējumu, piedalīsies Latvijas vokālo ansambļu konkursa otrajā posmā, kurš 10. martā notiks Ilūkstes novada Kultūras centrā.

Augstākās kategorijas diploms

  • Višķu pagasta Sabiedriskā centra sieviešu vokālajam ansamblim “Anima Corde”

I kategorijas diploms

  • Daugavpils novada Kultūras centra “Vārpa” jauktais vokālajam ansamblim „Stage On”
  • Daugavpils novada Kultūras centra “Vārpa” sieviešu vokālajam ansamblim „Stage On”
  • Višķu pagasta vīru vokālajam ansamblim “Mōls”
  • Skrudalienas pagasta Silenes kultūras nama sieviešu vokālajam ansamblim „Līgaviņas”