„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+11.3 °C
apmācies

Preiļos arī turpmāk atbalstīs uzņēmējus

freeimages.com

Mazās un vidējās komercsabiedrības un saimnieciskās darbības veicēji, kas reģistrēti Preiļu novadā, arī šogad tiek aicināti pieteikties projektu konkursam un pretendēt uz līdzfinansējumu 2000 eiro vērtībā.

Preiļu novada domē apstiprinātais konkursa nolikums nosaka, ka līdzfinansējums tiek piešķirts projektiem, kas paredz jaunu darba vietu radīšanu, tūristu piesaisti novadam, jaunu produktu un pakalpojumu radīšanu, esošo pakalpojumu un produktu ražošanas efektivitātes paaugstināšanu, līdzfinansējuma nodrošināšanu citiem ES projektiem vai infrastruktūras uzlabošanu. Projekta pieteikumus var iesniegt līdz 3. aprīlim, vēlāk katra iesniegtā projekta ideja būs jāprezentē klātienē konkursa vērtēšanas komisijai. Apstiprināšanas gadījumā sekos uzraudzības laiks – trīs gadi pēc projekta realizācijas. Līdzfinansējumam paredzēti 20 tūkstoši eiro.

Pērn saņemti un atbalstīti 12 projekti 13 000 eiro vērtībā. To vidū bija SIA „Labo projektu serviss”, kas izveidoja latgalieša ID kartes, bērnu rotaļlietu meistare Aija Zīmele, skalu un malkas ražotāji un eksportētāji SIA "Manco Energy Latgale". Kopš 2011. gada, kopš šāds konkurss tiek organizēts, kopumā atbalstīti 57 projekti.