„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. aprīlis
Pirmdiena
Laine, Raimonds, Vilnis
+20.1 °C
daļēji mākoņains

Preiļos rekonstruēs kanalizācijas tīklus

freeimages.com

Preiļos Nikodema Rancāna mikrorajonā, daudzstāvu māju apbūves teritorijā, šogad paredzēts rekonstruēt maģistrālos un kanalizācijas pievadus ar pieslēgumiem maģistrālajiem tīkliem. Darbu gaitā tiks nomainītas maģistrāles kanalizācijas caurules, kanalizācijas akas un kanalizācijas pievadi daudzstāvu mājās N. Rancāna ielā Nr. 1, 2, 3, 4, 5, 8 un Liepu ielā Nr. 4, 6, 8, 10,12.

Būvdarbus veiks SIA „Preiļu santehniķis”. To izpildes termiņš ir deviņi mēneši, būvdarbi tiks uzsākti labvēlīgos laikapstākļos, orientējoši, maijā. Šajā laikā jārēķinās, ka iekšpagalmos tiks veikti rakšanas darbi. Pēc darbu pabeigšanas būvuzņēmējam teritorija jāsakārto sākotnējā stāvoklī – paredzēta asfalta seguma atjaunošana izfrēzētajās vietās, kā arī zālāja atjaunošana zaļajā zonā.

Lēmums par rekonstrukcijas nepieciešamību pieņemts sakarā ar regulārām sūdzībām par kanalizācijas noplūdi vai cauruļu aizdambēšanos. Kanalizācijas tīkli N. Rancāna ielas mikrorajonā kalpo jau vairāk nekā 50 gadus, daudzviet vecās čuguna caurules ir kritiskā stāvoklī.

Tāpat tuvākajā laikā paredzēts noslēgt līgumu arī par citiem būvdarbiem N. Rancāna ielā - paredzēts nomainīt maģistrālā ūdensvada caurules, ūdensvada akas un ūdensvada pievadus. Kanalizācijas un ūdensvada tīklu rekonstrukciju veiks vienlaikus.