„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 2. maijs
Ceturtdiena
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds
+15.7 °C
daži mākoņi

Rindas Sociālajā dienestā drīz izzudīs

freeimages.com

Februārī pilsētas plašsaziņas līdzekļi bieži saņēma informāciju par to, ka Daugavpils Sociālā dienesta klientu apkalpošanas centros veidojas garas rindas, kuras nogurdina vecāka gadagājuma cilvēkus. Tiekoties ar žurnālistiem, situāciju komentēja struktūras vadītāja Nonna Jakubovska.

„Rindas janvārī un februārī ir ierasta lieta,” pastāstīja N. Jakubovska, „gada sākumā mainās finansējuma apjoms, tiek ieviesti jauni pabalsti. Ir saprotams, ka cilvēki vēlas vairāk uzzināt par šīm izmaiņām.”

Vadītāja informēja, ka pašlaik speciālisti apkalpo aptuveni 200 cilvēkus dienā, visgarākās rindas ir no rīta. Martā situācijai vajadzētu pakāpeniski uzlaboties, savukārt vasarā nav bijis un arī nebūs nekādu problēmu. Šāda sezonālu svārstību tendence, kas saistīta arī ar apkures rēķinu kompensēšanu, vērojama jau beidzamajos piecos gados.

Nonna Jakubovska piebilda, ka pašlaik pilsētā pieaudzis klientu apkalpošanas vietu skaits. Izņemot centru Lāčplēša ielā 39, kurš šeit darbojas jau gadu, apmeklētājus sociālās palīdzības jautājumos pieņem arī mikrorajonos – Liepājas ielā 4 (trīs darbinieki), Šaurajā ielā 28 (viens speciālists), kā arī Vienības ielā 8 (divi darbinieki).

2017. gadā centrā Lāčplēša ielā, kurā strādā 20 sociālie darbinieki, tika apkalpoti 24 526 klienti.