„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. aprīlis
Pirmdiena
Laine, Raimonds, Vilnis
+21.1 °C
apmācies

Skvēru atkal pārplāno

Jeļena Čursina

Kārtējās izmaiņas skvēra pārplānošanā (Kr. Valdemāra ielā 1 pie Daugavpils domes) saistītas ar to, ka ar projektu nav mierā mājas, kas atrodas pie domes, iedzīvotāji.

Saskaņā ar projektu, daļa stāvvietas atrastos tieši iepretim dzīvokļu logiem aptuveni viena metra attālumā. Mājokļu īpašnieki pauda savu neapmierinātību, un tagad projekts „zaudē” četras stāvvietas. Atgādinām, ka 2016. gadā šī skvēra pārplānošanas priekšlikumu izteica domes deputāti, lai palielinātu autostāvvietu skaitu.

Savukārt tagad, lai saglabātu šīs četras vietas, Daugavpils domes Pilsētbūvniecības un vides komisijas locekļi nolēma tās izvietot tieši pie domes logiem. Taču šāda pārplānojuma dēļ var tikt apdraudēta satiksmes drošība, tāpēc komisija pieņēma lēmumu saskaņot jauno projektu ar „Latvijas Valsts ceļiem”.

Cik pilsētai izmaksās skvēra pārplānošana, pasūtītājs – Komunālās saimniecības pārvalde (KSP), pagaidām nevar atbildēt. Kā teica KSP Tehniskās nodaļas vadītāja Oksana Grigorjeva, tuvākajā laikā projekts, kurš pašlaik tiek pārstrādāts, tiks iesniegts atpakaļ. Tad arī varēs pateikt, cik naudas tiks iztērēts jaunās autostāvvietas celtniecībai pie domes.

Skvēra pārplānošanu apgrūtina arī tas, ka tā teritorijā atrodas vēsturiski objekti -- ozoli, kuri ir jāsaglabā. Tie iestādīti par godu Pirmās Latvijas Republikas prezidentiem un ministriem.