„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. aprīlis
Pirmdiena
Laine, Raimonds, Vilnis
+18.5 °C
apmācies

Veidos aizsardzības plānu Nīcgales mežiem

pexels.com

20. martā pl. 11.00 Daugavpils novada domē notiks informatīva sanāksme par dabas aizsardzības plāna izstrādi ainavu apvidum „Nīcgales meži”. Lai paustu viedokli par turpmāko šīs teritorijas apsaimniekošanu un izmantošanu, tajā aicināti piedalīties vietējie iedzīvotāji, zemes īpašnieki, apsaimniekotāji un komersanti.

Plānu Dabas aizsardzības pārvaldes uzdevumā izstrādā Daugavpils Universitāte, tas paredzēts turpmākajiem 12 gadiem. Dabas aizsardzības plāna uzdevums ir saskaņot dabas aizsardzības, dabas resursu izmantošanas, reģiona attīstības un iedzīvotāju intereses tā, lai tiktu saglabātas unikālās teritorijas dabas vērtības. Sanāksmē piedalīsies arī Lauku atbalsta dienesta pārstāvis, kurš informēs par kārtību, kā pieteikties atbalsta maksājumiem par bioloģiskās daudzveidības uzturēšanu zālājos un iespēju pieteikties Natura 2000 mežu kompensācijas maksājumiem.

Aizsargājamo ainavu apvidus „Nīcgales meži” atrodas Daugavpils novada Nīcgales pagasta teritorijā. Tā kopējā platība ir 915 ha. Teritorija ir nozīmīga aizsargājamu tauriņu sugu un to populāciju dzīvotne un barošanās vieta.

Izteikt viedokli un iesniegt priekšlikumus par turpmāko aizsargājamo ainavu apvidus attīstības vīziju varēs klātienē sanāksmes laikā vai rakstiski, adresējot tos plāna izstrādes vadītājai Kristīnei Vilciņai, tālrunis 26554868, e-pasts: kivi@tvnet.lv līdz  17. aprīlim.