„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 2. maijs
Ceturtdiena
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds
+15.7 °C
daži mākoņi

Bērnus no problemātiskām ģimenēm atstās bērnudārzos uz diennakti

pexels.com

Daugavpils domes Izglītības un kultūras jautājumu komitejas sēdē tika izskatīti grozījumi pašvaldības saistošajos noteikumos „Bērnu reģistrācijas un uzņemšanas kārtība Daugavpils pilsētas pirmsskolas izglītības iestādēs”. Bērnu skaits, kuri paliek dārziņos uz 24 stundām, pagaidām nesamazinās.

Lai izskatītu situācijas, kad vecāki paši vēlas atstāt mazuļus bērnudārzā vai arī tas ir lietderīgāk no viņu drošības viedokļa, pilsētas domē izveidota speciāla grupa. Tā izskatīs katru konkrētu gadījumu un lems, vai bērns jāatstāj ārpus mājām. Atsevišķos gadījumos vecākiem tiks sniegts materiāls mērķatbalsts.

„Protams, labāk ir tad, ja bērni, jo īpaši šādā vecumā, vairāk laika pavada kopā ar vecākiem,” atzīmēja Izglītības pārvaldes vadītāja Marina Isupova, „taču ir daudzas situācijas, kad vecāki paši atdot bērnus diennakts grupās.”

Pašlaik Daugavpils bērnudārzos darbojas 13 diennakts grupas, kurās tiek pieskatīti 178 bērni, tostarp 36 mazuļi no citām pašvaldībām un 92 bērni ar īpašām vajadzībām. Šie audzēkņi paliek pirmsskolas izglītības iestādēs no pirmdienas līdz piektdienai.

Neskatoties uz to, ka pašlaik Latvijā un citās ES valstīs norit deinstitucionalizācijas process (sociālo institūtu skaita samazināšana), pirmsskolas izglītības segmentā pagaidām ir grūti izdomāt citus – elastīgākus risinājumus.